Класичні солоні огірки. Як солити огірки

З зеленню, гірчицею, хріном, морквою, горілкою або хлібом огірочки будуть хрусткими, смачними та ароматними. За цим посиланням https://flexi.com.ua/?p=9405 ви дізнаєтеся рецепт, як зробити хрусткі огірки в банках.

Що потрібно врахувати перед засолюванням огірків

  1. Мариновані та солоні огірки не одне й те саме. Для приготування перших використовується оцет чи лимонна кислота, а других лише сіль.
  2. Раніше огірки солили у дерев’яних бочках, але зараз цим методом користуються рідко. Набагато зручніше солити овочі у звичайних скляних банках. Тим більше, що огірки виходять такими ж смачними, як бочкові.
  3. Існує два способи засолювання: холодний та гарячий. У першому випадку овочі заливаються холодною водою, а в другому – найчастіше спочатку холодною водою, а потім гарячим настояним розсолом. Банки з огірками, засоленими холодним способом, закриваються капроновими кришками і зберігаються у холоді. А банки з огірками, залитими гарячою водою, закочуються металевими кришками і можуть зберігатися при кімнатній температурі.
  4. Щоб солоні огірки вийшли щільними та хрусткими, замочіть їх у крижаній воді на 3–4 години. Можна тримати і довше, особливо якщо куплені огірки.
  5. Овочі та зелень потрібно помити, а банки та кришки – простерилізувати.
  6. Після заливання огірків холодною водою під банку краще поставити широке блюдо чи таз. Це потрібно просто для зручності: через бродіння через кришку може просочуватися рідина.
  7. Солоні огірки будуть готові щонайменше за місяць.

Як приготувати солоні огірки?

Усі інгредієнти розраховані однією банку об’ємом 3 л. Вам знадобиться близько 1–1½ кг огірків та приблизно 1–1½ л води для розсолу.

Однак краще визначати точну кількість досвідченим шляхом: огірки потрібно утрамбувати дуже щільно, а банку залити водою до самого краю.

Класичні солоні огірки. Як солити огірки

Класичні солоні огірки із зеленню та часником

Дуже простий рецепт, який не забере багато часу та сил. Огірочки вийдуть чудовими.

Спосіб засолювання – холодний.

Складові

  • 2 листи хрону;
  • 2 листи чорної смородини;
  • 2 листи вишні;
  • 2 парасольки кропу;
  • 2 зубчики часнику;
  • ½ гіркого перцю – опціонально;
  • огірки;
  • 3 столові ложки солі;
  • вода.

Приготування

На дно банки викладете листя хрону, смородини та вишні, кріп та крупно нарізані часник та перець. Щільно утрамбуйте у банку огірки.

Розчиніть сіль у склянці води. Залийте огірки чистою холодною водою до половини банки. Потім додайте|добавляйте| сольовий розчин і повністю залийте банку холодною водою. Закрийте банку щільною капроновою кришкою і одразу приберіть у холодне місце.

Be the first to reply

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *