З зеленню, гірчицею, хріном, морквою, горілкою або хлібом огірочки будуть хрусткими, смачними та ароматними. За цим посиланням https://flexi.com.ua/?p=9405 ви дізнаєтеся рецепт, як зробити хрусткі огірки в банках.
Що потрібно врахувати перед засолюванням огірків
- Мариновані та солоні огірки не одне й те саме. Для приготування перших використовується оцет чи лимонна кислота, а других лише сіль.
- Раніше огірки солили у дерев’яних бочках, але зараз цим методом користуються рідко. Набагато зручніше солити овочі у звичайних скляних банках. Тим більше, що огірки виходять такими ж смачними, як бочкові.
- Існує два способи засолювання: холодний та гарячий. У першому випадку овочі заливаються холодною водою, а в другому – найчастіше спочатку холодною водою, а потім гарячим настояним розсолом. Банки з огірками, засоленими холодним способом, закриваються капроновими кришками і зберігаються у холоді. А банки з огірками, залитими гарячою водою, закочуються металевими кришками і можуть зберігатися при кімнатній температурі.
- Щоб солоні огірки вийшли щільними та хрусткими, замочіть їх у крижаній воді на 3–4 години. Можна тримати і довше, особливо якщо куплені огірки.
- Овочі та зелень потрібно помити, а банки та кришки – простерилізувати.
- Після заливання огірків холодною водою під банку краще поставити широке блюдо чи таз. Це потрібно просто для зручності: через бродіння через кришку може просочуватися рідина.
- Солоні огірки будуть готові щонайменше за місяць.
Як приготувати солоні огірки?
Усі інгредієнти розраховані однією банку об’ємом 3 л. Вам знадобиться близько 1–1½ кг огірків та приблизно 1–1½ л води для розсолу.
Однак краще визначати точну кількість досвідченим шляхом: огірки потрібно утрамбувати дуже щільно, а банку залити водою до самого краю.
Класичні солоні огірки із зеленню та часником
Дуже простий рецепт, який не забере багато часу та сил. Огірочки вийдуть чудовими.
Спосіб засолювання – холодний.
Складові
- 2 листи хрону;
- 2 листи чорної смородини;
- 2 листи вишні;
- 2 парасольки кропу;
- 2 зубчики часнику;
- ½ гіркого перцю – опціонально;
- огірки;
- 3 столові ложки солі;
- вода.
Приготування
На дно банки викладете листя хрону, смородини та вишні, кріп та крупно нарізані часник та перець. Щільно утрамбуйте у банку огірки.
Розчиніть сіль у склянці води. Залийте огірки чистою холодною водою до половини банки. Потім додайте|добавляйте| сольовий розчин і повністю залийте банку холодною водою. Закрийте банку щільною капроновою кришкою і одразу приберіть у холодне місце.
Be the first to reply