День чаю

Щорічно 15 грудня всі країни, зберігають статус провідних світових виробників чаю в світі, відзначають міжнародний День чаю – одного з найстаріших і найбільш корисних напоїв.

День заходи для залучення уваги громадян та уряду чайних робітників, дрібних виробників і споживачів. І, звичайно ж, розкриття цього напою. Як цей напій може впливати на зайву вагу та здоров’я дивіться тут https://sfp.org.ua/.

Рішення відзначити це свято саме в грудні, прийняли після неодноразових обговорень у різних міжнародних організаціях і профспілках на Всесвітньому соціальному форумі, що відбувся в 2004 році в Мумбаї (Mumbai, Індія) і в 2005 році в Порт-Аллегре Бразилія. В цей день в 1773 році була прийнята Всесвітня декларація інтереси працівників чайної продукції. Це день відзначають в основному в тих країнах де його виробляють – це Індія, Шрі-Ланка, Непал, Китай, Бангладеш, В’єтнам, Танзанія, Кенія, Уганда, Індонезія, Малайзія.

День чаю

Міжнародна торгова політика Всесвітньої торгової організації передбачає, що країни-виробники відкривають свої кордони для торгівлі. Ціна на сировину для чаю неухильно знижувалася у всіх країнах у поєднанні з відсутністю ясності при визначенні ціни на чай.

У чайної індустрії спостерігається перевиробництво, але це явище контролюється, оскільки прибуток перекачується в світові бренди. Світові бренди купують за оптовими цінами, і вчасно як чайна промисловість всюди переживає масштабну реструктуризацію.

Чай, як напій як вважають відкритий, був другим Імператором Китаю Шен Нунгом близько 2737 р. до н. е. . , коли імператор занурив лист чаю в чашку з окропом. Зараз ми п’ємо так само чай, який китайський імператор теж пробував майже 5000 років тому!

День чаю

В 400-600 рр. Н. Е. В Китаї зростає інтерес до чаю як напою з лікувальними властивостями тому процеси вирощування чаю розвиваються. В європейській частині і так само в Росії відомо про чай стало у першій половині 17 століття. І одним з найвідоміших подій стало Бостонське чаювання відбулося в 1773 році 16 грудня, тоді американські колоністи кинули ящики з чаєм в Бостонську гавань в знак протесту через податок на чай у Великобританії. Зараз любителі чаю додають для додання смаку імбир, часточки апельсина і багато іншого.

У багатьох країнах є свої традиції чаювання, але вірно одне – чай залишається улюбленим напоєм в світі.

Свято, хоч і не офіційний, але широко відзначається в деяких країнах (але в основному в країнах Азії). В Украєні його відзначають недавно і поки не скрізь – так, у різних містах на цей день заплановані виставки, семінари, рекламні компанії, присвячені темі чаю та його правильного вживання.

Be the first to reply

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *